Neler yeni

The Last Of Us 2

AkinYilmaz

Yazar
Katılım
31 Ocak 2022
Mesajlar
16
Tepkime puanı
28
Puanları
50
Naughty dog adlı şirketin 14 Haziran 2013 yılında çıkardığı ''The Last Of Us'' isimli video oyununun devamı olarak 19 Haziran 2020 Yılında Playstation konsoluna özel olarak çıkmıştır. İlk oyun pcde oynanabilir durumda fakat ikinci oyun için aynı durum yok. Çıkan haberlere göre The Last Of Us 2 ' yi bilgisayarlarımızda oynamak için sanırım 2025'i beklememiz gerekecek :). Oyun hakkında yorum yapmadan önce oyunu geliştiren şirkete biraz değinmek istiyorum :

NAUGHTY DOG
merkezi Kaliforniya 'nın Santa Monica şehrinde bulunan Amerikan video oyun şirketi. 1986 yılında, Andy Gavin ve Jason Rubin tarafından bağımsız bir oyun geliştirme şirketi olarak kuruldu. 2001'de Sony Computer Entertaintment'a bağlandı. Naughty Dog firmasının Sony çatısı altında geliştirdiği diğer 2 meşhur oyun serisi şu şekilde :

Uncharted serisi
Crash Bandicoot serisi


Aslında Naughty Dog 'un Sony öncesinde de yaptığı bir çok video oyunu bulunmaktadır. Konumuz The Last Of Us 2 olduğu için bunlara belki başka bir konuda yer veririm.

THE LAST OF US 2

Oyun 1. oyundan 5 sene sonrasında geçiyor. 1. oyundaki virüse bağışıklığı olan ''Ellie'' karakterini ve ''Abby'' karakterini kontrol ediyoruz. Konu bu ikili arasındaki intikam meselesi. Ellie intikam yemini içer ve Abby'i bulmak için bütün riskleri göze alıp bol maceralı bir yolculuğa çıkar. Yolda beklemediği tarikatlar,gruplar onu beklemektedir.

GRAFİKLER
Oyunun grafikleri adeta bir şaheser. Tabii ki günümüzde çok çok daha iyi grafikli oyunlar çıktı fakat bana sorarsanız The Last Of Us' daki Dünya'nın yok oluş şeklini göstermekte hiçbir oyun yanına yaklaşamaz. Oynarken her yeni mekana gittiğimde resmen büyülendim.



79a43ad1-b380-44f5-8cc3-66d9307bc836.jpg


KARAKTERLER
Oyunu oynadıkça ve ilerledikçe kimin haklı , kimin iyi veya kötü olduğuna karar veremiyorsunuz. Zaten oyunun sevdiğim yanlarından birisi de bu. Normalde bir oyunda size ana karakteri iyi birisi olarak göstermeye çalışır bazı firmalar. Burada ise kim iyi karakter, kim kötü karakter ona siz karar veriyorsunuz . Kimisi Ellie' ye toz kondurmaz kimisi de Abby ' nin haklı olduğunu düşünür. Bana kalırsa ben işin Abby tarafındayım, Abby ile oynamaya başladığınızda ve karakteri tanıdığınızda aranızdan bazıları bana katılacaktır. Kısacası oyun her şeyi ile bana kalırsa 10/10 ' luk bir oyun. Tabii ki bu kadar güzel bir oyunun yapım süreci de bir o kadar zahmetli.

12 Saat süren çalışma saatleri, oyunun zamanın mevcut konsolunun (Playstation 4) gücünün zorlanması ve en önemlilerinden biri olan COVID - 19 pandemi süreci.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen oyun çıktığı ilk haftasonunda 4 milyondan fazla satmıştır ve Playstation 4 ' ün en hızlı satan oyunlarından biri olmuştur.

Oynadığınızda unutamayacağınız bir deneyim yaşatan bu oyunu hepinize öneririm.



zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.​

Kaynaklar:Wikipedia​
 

                                                                                                  
Üst Alt