Neler yeni

Valorant DirectX 11 Hatası

GouLish

Yönetici
Admin
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
67
Tepkime puanı
108
Puanları
350
Valorant günümüzde popüler bir yer alan FPS oyunu oldu. Valorant çıktığı zaman neredeyse tüm bilgisayarlar açar haldeydi. Gün ilerledikçe Valorant oyuna yeni güncellemeler getiriyordu. Getirdiği güncellemeler sonrası oyunu yükleyen veya güncelleyen bazı kişiler "DX11 feature level 10.0 is required to run the engine" hata ekranını alıyordu.

valorant-dx11.png


Bu hata ekranının karşınıza çıkma sebepleri; ya ekran kartınız güncel değil ya da ekran kartınız oyuna uyumlu değil. Bu sorun sadece Valorant'ta değil genellikle tüm oyunlarda bulunmaktadır. DirectX ekran kartımızın hangi tür oyunları açabileceğini sunar. 3D ve grafiği gelişmiş olan oyunlar genellikle DX11 ve DX12 istemektedir.

Ekran kartınızın DirectX sürümünü öğrenmek için "Windows + R" yapınız. Sol altta çıkan sekmeye "dxdaig" yazıp Enter tuşuna basınız.

open-directx-run.png


Karşınıza bilgisayarınızın sistem gereksinimleri çıkacaktır. En alta yazan "DirectX Sürümü" ana kartınızın ne kadar desteklediği yazmaktadır.

dxdiag.jpg


Yukarıda bulunan ekran sekmesine tıklayınız. Karşınıza çıkan ekranın sol tarafında "DDI Sürümü" ekran kartınızın DirectX sürümünü göstermektedir.

dxdiag-ekran.png


İyi Forumlar Dilerim​
 

                                                                                                  
Üst Alt