Neler yeni

Şikayet Var Script Tavsiyesi : Şikayet Sitesi Kurmak İsteyenlere

Son zamanlarda bayağı fazla “şikayet var scripti” araştırıyordum. Açıkçası piyasadaki çoğu sistem birbirinin kopyası gibi geldi bana. Tasarımlar eski, özellikler sınırlı ve genelde sadece temel şikayet paylaşım mantığı üzerine kurulmuşlar.

Geçen gün denk geldiğim bir sistem ise diğerlerinden bayağı farklı çıktı. Adı FeedHub.

İlk başta standart bir şikayet yönetim sistemi sandım ama biraz inceleyince olayın daha geniş düşünülmüş olduğunu fark ettim. Sistem sadece şikayet paylaşımı için yapılmamış. Kullanıcılar:
  • Şikayet yazabiliyor
  • Teşekkür paylaşabiliyor
  • Öneri bırakabiliyor
  • Firmalara feedback gönderebiliyor
  • API ile firmalar yönetim yapabiliyor
Yani klasik “şikayetvar klonu” havasından çıkıp daha modern bir kullanıcı etkileşim platformuna dönüşmüş diyebilirim.

Özellikle dikkatimi çeken şeylerden biri arayüz tarafı oldu. Eski PHP scriptleri gibi karışık ve yorucu durmuyor. Daha sade, modern ve günümüz tasarım anlayışına yakın hazırlanmış.

Ayrıca özellik tarafında da boş değil:
  • Firma profilleri
  • Kullanıcı paneli
  • Kategori sistemi
  • SEO uyumlu sayfalar
  • Geri dönüş yönetimi
  • Etkileşim mantığı
  • Responsive yapı
gibi birçok detay düşünülmüş.

SEO açısından da ciddi potansiyeli olduğunu düşünüyorum çünkü kullanıcıların oluşturduğu şikayet ve feedback içerikleri zamanla Google’dan organik trafik çekebilir. Özellikle “şikayet var scripti” alanında proje açmak isteyenler için farklı bir alternatif olmuş.

Ben beğendiğim için paylaşmak istedim. İncelemek isteyenler bakabilir:

Bence piyasadaki klasik şikayet scriptlerinden birkaç gömlek üstün olmuş.

Üst Alt