Neler yeni

Minecraft

AkinYilmaz

Yazar
Katılım
31 Ocak 2022
Mesajlar
16
Tepkime puanı
28
Puanları
50
Minecraft ,blokların ve hayal gücünün sınırlarını zorlayan dünyanın en çok satan oyunlarından birisidir. Mojang tarafından geliştirilen ve yayınlanan 2011 yapımı bir sandbox oyunudur. Başlangıçta Markus Perssontarafından Java programlama dili kullanılarak yapılmıştır. Minecraft belirli bir süre içerisinde konsollarda ve mobil cihazlarda da yerini aldı. 2014 Yılında Mojang ve Minecraft ,Microsoft tarafından 2,5 milyar Dolar karşılığında satın alındı. 300 milyondan fazla kopya satışı ve geçtiğimiz yıl itibarıyla aylık yaklaşık 140 milyon aktif oyuncusuyla tüm zamanların en çok satan video oyunu haline geldi.

Minecraft ' ın bu başarısının arkasında özgürlükçü , maceracı, evrenininde bulunan gizemler ve en önemlisi de her yaşa hitap ediyor olması geliyor.

Minecraft ' ın 5 tane oyun modu bulunmakta.

1-Survival Modu

Hayatta kalma modu, Minecraft'taki ana oyun modlarından biridir. Oyuncular gelişmek ve hayatta kalmak için kaynakları toplamalı, yapılar inşa etmeli, yaratıklarla savaşmalı, yemek yemeli ve dünyayı keşfetmelidir. Tüm bunları yaptıktan sonra end dünyasına gidip ejderhanın işini bitirebilirsiniz. Fakat oyun sizi bunlarla sınırlamıyor. İsterseniz sadece survival dünyanızda yapılar yaparak gelişebilir, köylülerle ticaret yapabilirsiniz.

2 Hardcore Modu

Survival modunda ölüp ölüp doğabilirsiniz , fakat Hardcore modda işler öyle yürümüyor. Sadece 1 ölüm hakkınız var. Bir kere öldüğünüzde herşeyinizi kaybedersiniz. Ayrıca zorluk modu zor olarak kalır değiştirilemez.

3- Creative Modu

Sınırsız blok , sınırsız güç ile yaratıcılığınızı konuşturun. Ne yapmak istiyorsunuz ? Bir şehir mi , yoksa dünyanın kendisini mi ? Epey bir zaman alacaktır ama bu mümkün :) .

4- Adventure Modu

1.4.2-1.8 sürümleri arasında bu modda bloklar yalnızca doğru aletlerle kazılabilir. Daha eski ve daha yeni sürümlerde hiç kazılamaz. İnternette oyuncular birçok Macera Haritası bulabilir. Macera modunda da hayatta kalma modundaki gibi can ve açlık barları vardır. Oyuncular bir oyuna Macera modunda başlayamaz. /gamemode adventure komutları ile bu moda geçilir.Oyuncular bu modda hiçbir şey kıramaz ama sandıklar, kızıl taş etkenleri ve eşya çerçeveleri ile etkileşim kurabilirler.

5- Spectator Modu

1.8 güncellemesi ile eklenen bir oyun modudur. Oyuncu dünya ile etkileşimde bulunamaz ve sürekli uçarak olayları izler. Oyuncunun varlığı doğma, yaratılma mekaniklerini etkileyecektir. Yaratıkların veya diğer oyuncuların üstüne tıklandığında onların dünyayı nasıl gördüğüne bakılabilir.

Son güncellemelerle beraber oyun gerçekten çok farklı noktalara gelmiş bulunmakta. Özellikle yağmacılar ve farklı köylü özellikleri gerçekten çok hoş olmuş. Oyunda artık maden bulmak daha kolay , madenleri kolayca bulabiliyorsunuz fakat bu sefer de mağaralar pek güvenli değil bu denge de güzel olmuş diyebiliriz.


minecraft-games-posters-hd-wallpaper-preview.jpg
 

                                                                                                  
Üst Alt