Neler yeni

Goley Neden Kapandı

dexStap

Yazar
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
57
Tepkime puanı
133
Puanları
350


Goley Hakkında

Netmarble tarafından geliştirilen MMO Futbol oyunu Goley, Joygame yayıncılığında Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor. Sevimli karakterleri ve eğlenceli çizimleriyle dikkat çeken oyunda kendi takımınızı kurup futbolcularınızı çeşitli yönlerden geliştirerek rakip takımları mağlup etmeye çalışıyorsunuz. Türkçe dil desteğiyle hizmet verecek olan Goley‘de maçlar gerçek zamanlı olarak 3D futbol sahasında yapılıyor.

Goley‘de her oyuncunun çalım atma, top çalma, savunma ve top sürme gibi temel yetenekleri bulunmakta. Oyunu özel kılan özelliklerinden biri ise çeşitli tuş kombinasyonlarıyla sahip olduğunuz yeteneklere ait farklı hareketler yapabilmeniz. Örneğin Goley‘de zorlu bir defans oyuncusunu çalım atmak yerine arkadaşınızla duvar pası yaparak geçebilir veya topunuzu çalmaya çalışan bir oyuncuya ters çalım hareketi yaparak onu geride bırakabilirsiniz, hatta rakip takımın kalecisi gereğinden fazla açılmış ise aşırtma bir vuruşla klas bir gol bile atmanız mümkün.

Goley‘in bir diğer güzel yanı da gol attığınızda veya maçı kazandığınızda eğlenceli animasyonlar eşliğinde sevinç gösterilerinde bulunabiliyor olmanız. Futbolcularınızın görünüşlerini de özelleştirebildiğiniz Goley‘de takımınızın imajına bir çok yönden müdahale etmenize izin veriliyor.


Goley Neden Kapandı

Goley aslında birçok oyuncu tarafından oldukça sevilmişti ancak çıkan güçlü kartların yüksek fiyatlarla satılıyor olması bazı oyuncuları hilelere, kart kopyalamaya ve oyun açıklarını kullanmaya itti. Goley hile, kart kopyalama ve oyun içi açıklar gibi problemleri çözmek yerine oyuncuları bünyesinde tutmak için oldukça güçlü kartları ücretsiz şekilde oyunculara dağıtmaya başladı. Tabii ki bu durum Goley'in kazançlarının azalmasına ve Netmarble şirketinin bu işe dur demesine sebep oldu.

goley-kapandı.PNG

Bu kararın ardından Goley'e gelen yeni oyuncular ile eski oyuncuların kadroları arasında uçurum gibi farklar açıldı bu da yeni gelen oyuncuların oyunu kısa sürede bırakmasına sebep oldu. Oyunun öncelikle Kore sunucuları kapatıldı. Ardından Joygame şirketinin Goley için son çırpınışlarının da işe yaramamasıyla birlikte Goley, 17 Ağustos 2018'de Türkiye sunucularını da kapattı ve Goley efsanesi son buldu.


Goley'in Kapanması Hakkında Daha Detaylı Bir İçerik

 

                                                                                                  
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt