Neler yeni

Bilgisayara Oyun Nasıl Yüklenir ?

AkinYilmaz

Yazar
Katılım
31 Ocak 2022
Mesajlar
16
Tepkime puanı
28
Puanları
50
Dünya üzerinde genç neslin büyük çoğunluğu video oyunlarıyla haşır neşir durumda. Elbette bu oyunları yüklediğimiz çeşitli yollar var , sizlere onlardan bahsedeceğim.

1- Steam Üzerinden Yüklemek

Steam ülkemizde dolar kuruna geçmeden önce piyasanın deviydi diyebiliriz. Arayüzünün kolaylığı, kütüphanenin sadeliği ve oyunlardan kazandığınız skin, rozet gibi ürünleri steam pazarında satabilme imkanı onu hala piyasanın devlerinden birisi yapıyor.
steamden-oyun-satin-alanlar-dikkat-artik-sadece-lisans-aliyorsunuz-17287135236178.jpg
2-Epic Games

Her ne kadar arayüzü yavaş olsa da hala Türk Lirası kullanmakta ve kullanıcılarına pek sık büyük oyunları ücretsiz şekilde sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse: GTA 5, Europe Universalis IV, Payday 2, Dead By Daylight, Control, NBA 2K21 , The Evil Within , gibi bir çok oyunu ücretsiz vermiştir. Epic Games ' in popülerliği eğer doğru adımlar ve yenilikler atılırsa Türkiye pazarında Steam ' in yerini alabilir. Ayrıca bu iki firmanın arasındaki rekabet en çok da biz oyunculara yarayacaktır. Nasıl diye sorarsanız rekabet arttıkça firmalar bizleri kendi tarafına çekmek için cazip teklifler, daha fazla ücretsiz oyunları bizlere sunma yarışına gireceklerdir.
indir.jpg

3-İnternet Üzerinden Crackli Yüklemek​
Steam gibi platformlar çıkmadan önce insanların bildiği en yaygın yoldu diyebiliriz. Ülkemizdeki oyun fiyatları ve insanların korsana alışması sebebiyle hala bir kesim crack oyunlara başvuruyor. Aslında oyuncular bu konuda iki tarafa ayrılmıştır. Bir çoğunluk crackli oyunlar gereklidir, fahiş fiyatlardaki oyunlar alınmaz, bir taraf ise : fiyatı ne olursa olsun eğer bir hizmet alıyorsan para vermek zorundasın fikrini savunmakta.​
new-4-benefits-of-hiring-hackers-and-gamers-for-tech-roles-2022.jpg
4- Firmaların Kendi Platformları​

Bazı büyük firmalar ( EA, Ubisoft ,vb.) oyunlarını satmak için kendi platformlarını yaparlar. Hatta aylık sabit bir miktar ödeyerek size firmanın belirli oyunlarına sahip olma şansını sunar.
5- Xbox Game Pass​

Xbox konsollarında uygulanan bu sistem bilgisayarlarda da bulunmaktadır. Bu sistem bir sürü büyük oyuna ev sahipliği yapmakta. Sistemi kısaca özetlemek gerekirse : aylık bir miktar para veriyorsunuz ve çok kapsamlı, geniş bir oyun kütüphanesine sahip oluyorsunuz. Kullanmış birisi olarak söyleyebilirim ki gerçekten içerisinde çok kaliteli ve büyük oyunlar bulunuyor. Günümüzde oyun almanın en kolay yolu demek yanlış olmaz.​
indir (1).jpg
Umarım işinize yaramıştır.​
 

                                                                                                  
Üst Alt